Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2018. 02. 25., vasárnap
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
A KÖZÉSZ és a VOSZ közös országjáró rendezvénysorozatára, a SZAKMAI NAPOKRA szeretettel várjuk! (részletek a "RENDEZVÉNYNAPTÁR"-ban)
A NYUGDÍJAS SZÖVETKEZETEK TAPASZTALATAIRÓL TANÁCSKOZTAK
A KÖZÉSZ-VOSZ Nyugdíjas Szövetkezeti Szakmai Napok fórumsorozat érkezett Kaposvárra péntek délelőtt. A városháza dísztermében tájékoztatták a nyugdíjasokat és a vállalkozásokat a legfontosabb szabályokról, emellett jó, bevált gyakorlatokat is bemutattak a résztvevőknek.
A közérdekű nyugdíjas szervezetekről tartottak szakmai fórumot a Városházán
Fórumon tájékoztatták a nyugdíjas korú kecskemétieket a munkavállalási lehetőségekről kedden délelőtt a Városháza dísztermében. Az előadások a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek vállalkozási formájáról, a szabályokról és a tapasztalatokról szóltak.
Fogynak a cégek a kiskereskedelemben
Szakértők szerint részben a digitalizá­ció miatt csökken a munkahelyek száma a kiskereskedelemben, a vidéki kisboltokat ugyanakkor adó- és járulékcsökkentéssel, beruházási kedvezménnyel kellene segíteni, hogy ne ürüljenek ki az elöregedő falvak.
A nyugdíjas dönthet, hány órát dolgozik
Kedvező adózású, rugalmas munkalehetőséget biztosítanak tagjaiknak a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek.
Tízmilliárdokat kaszál az állam a minimálbéreseken
Húszmilliárd forintot kaszált az állam a minimálbéreseken tavaly, az idén háromszor ennyi bevétele lehet – állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai alapján a Hír TV-nek nyilatkozó szakértő. A minimálbéresek nettó keresete ugyanis nyolc év alatt jóval kisebb mértékben nőtt, mint az utánuk fizetendő közteher.
A német gyakorlat
A német szociáldemokraták elbukták a 2017. szeptember 24-i szövetségi parlamenti választást, ennek ellenére február elején eredményesen zárták le a koalíciós tárgyalásokat. Most izgalmas időszak következik: február 20. és március 2. között pártszavazással véglegesítik a CDU-CSU-SPD együttműködés sorsát. Felemelő érzés lehet a 463 ezer szocdem párttag számára, hogy országos – mi több, európai szinten is érdemi – ügyben hozhatnak közvetlenül döntést.
Elcsalt minimálbér?
A Hír TV Egyenesen c. műsorában Bodacz Balázs és Dávid Ferenc beszélgetése alább megtekinthető.
A nyugdíjas munkavállalók enyhíthetik a munkaerőhiányt
Szakmai napon mutatták be a nyugdíjas szövetkezeteket a tatabányai városházán.
Egyszerűbben vállalhatnának munkát a nyugdíjasok
Mind a munkaadói, mind a munkavállalói érdekképviseletek egyszerűsítenék a nyugellátásban részesülők foglalkoztatási szabályait - írta a Magyar Idők.
image/svg+xml