Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2018. 05. 21., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
NINCS KÉTKEZI MUNKAERŐ AZ IPARBAN
Az utóbbi időben több cég is elvitte egyes termelési egységeit Magyarországról, emellett már a tervezett bővítések egy része is elmaradt a munkaerőhiány miatt, ugyanakkor a jelenség egyelőre nem mondható általánosnak – tudta meg a Magyar Idők. Elsősorban az alacsony hozzáadott értékű, összeszerelő termelési egységeket érinti már olyan súlyosan a bevonható dolgozók hiánya, hogy a vállalatok közül néhányan inkább Ukrajnába, Szerbiába vagy akár a Távol-Keletre szervezik ki ezeket a gyártási fázisokat. Eddig két-háromezer dolgozó vesztette el ­emiatt az állását. A robotizáció ugyan folyamatban van, ám a munkaerő-problémákra gyorsabb megoldásokra van szükség.
El lehet menni
Dávid Ferenc és Kálmán Olga beszélgetése a Hír TV Egyenesen c. műsorában.
ELÉRHETŐ A REÁLKERESET 50 SZÁZALÉKOS NÖVEKEDÉSE
SOK MÚLIK A CÉGEKEN, A HATÉKONYSÁGNÖVELÉST A KICSIK SEM ÚSZHATJÁK MEG
Plusz-Mínusz _ Echo TV
Történelmi mélypont közelében a munkanélküliség. A kormány szándékai szerint átlagosan 12-13 százalékos bérnövekedés lesz idén a versenyszférában. Az iparkamara elnöke szerint pedig a jelenleginél gyorsabb kereseti felzárkózásra van szükség, és emiatt felül is vizsgálhatják a 2016-ban kötött hatéves bérmegállapodást. Vendégek: Dávid Ferenc, a Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára, és Kordás Ferenc, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.
Lesz-e párbeszéd?
Rónai Egon és Dávid Ferenc beszélget az ATV stúdiójában
Bevallották: ördögi választ adtak a magyar cégek a minimálbér emelésére
Egy kutatócég 2018 márciusában vállalati felmérést készített az öt fő feletti, jellemzően többségi magyar tulajdonban levő vállalatok körében. Összesen 1204 cég válaszolt. A vállalkozásokat egyebek mellett a béremelésekről, illetve a minimálbéresek és a garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállalók helyzetéről kérdezték.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége közleménye
Budapest, 2018. április 18., szerda (OS) - A VOSZ Elnöksége elítéli a Figyelő c. hetilap Chikán Attila közgazdászprofesszort, a VOSZ Gazdaságpolitikai Bizottságának elnökét sértő, valótlan és alaptalan állításait és helyreigazítást követel.
image/svg+xml