Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2017. 05. 23., kedd
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Üdvözöljük a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megújult honlapján! ______ A naprakész adózási információkat keresse a Vállalkozó Információs Portálon! ______
Nyugdíjas szövetkezetek - nem kényszer, lehetőség.
A VOSZ főtitkára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: a felületes kidolgozás ellenére az ötlet nem rossz. atv.hu
15 éves az MME a VOSZ társult szervezete
Gratulálunk! (A videó eléréséhez kérem kattintson!)
Eddig a vártnál gyorsabb ipari és lassabb kiskereskedelmi bővülés
Idén a magyar gazdasági növekedés – mindenekelőtt az EU-támogatások újraindulásának köszönhetően – 2%-ról 3,2%-ra gyorsul. A beruházások a tavalyi 20%-os visszaesés után 8%-kal bővülnek, a fogyasztás növekedési üteme 4,2%-ról 5%-ra emelkedik. Termelési oldalról a gazdaság dinamizálója a tavalyi visszaesés nagy részét ledolgozó építőipar lesz, de a mezőgazdaság kivételével – ahol a tavalyi kiugrás után „természetes fogyás” várható – feltehetőleg minden ágazat bővülni fog.
Hadiállapot
Pártunk és kormányunk nem tud szabadulni a reklámadó érvényesítésének kényszerétől.
Gyere vissza, nyugdíjas! – Kellenek-e az idősek a munka világába?
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter visszavárja az időseket a munka világába, enyhítendő a munkaerőhiányt. A bejelentést munkaadók és idősszervezetek vezetői is örömmel fogadták, de megjegyzik, épp a második Orbán-kormány lehetetlenítette el több tízezer nyugdíjas számára a munkavállalást. Pedig ha több nyugdíjas dolgozna, mindenki jól járna. A tapasztalt kollégának mindenki örül, főként ha kisebb közteher mellett foglalkoztatható, és 65 év felett is elkél a pluszpénz a házi kasszában.
Lecsúszóban
Hogyan lesz egy gázszerelő néhány év alatt az ötödik leggazdagabb magyar, miközben elemzők szerint a gazdasági növekedés a korrupció és a kiszámíthatatlanság gátolja. A Hír TV Egyenesen c. műsornak vendége Chikán Attila, közgazdász.
Dr. Dávid Ferenc Szekszárdon: a vállalkozók fizetik meg a béremelés árát
A gazdaság 3 százalékos növekedése nem tesz lehetővé tömeges 15-25 százalékos béremelést – mondta dr. Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára szerdán a Vállalkozói Szalonban, a Mészáros Borházban.
Lázadnak a szakszervezetek a rabszolgatörvény ellen
Soron kívüli egyeztetést hívott össze keddre a gazdasági minisztérium. A kormány az autógyáraknak akarhatott kedvezni a munkatörvénykönyv módosításával, de még a munkaadói érdekképviselet szerint sem lehet az ő igényeikre szabni a gazdaság egészére érvényes jogszabályt.
Érthetetlen pár(t)beszéd
Dávid Ferenc írása.
Dávid Ferenc az Egyenes Beszéd c. műsorban
Tartalmilag és technológiailag is rossz anyag volt a multiellenes törvénytervezet - ezt Dávid Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Kihátrál a kormány a multik sarca mögül?
Nem nyújtja be a parlamentnek a kormány a kereskedelmi törvény tervezett módosítását, mivel többek között a magyar kereskedőket is hátrányosan érintené a jogszabály megváltoztatása – írta az Origo saját információira hivatkozva.
image/svg+xml
 
A VOSZ célkitűzései és javaslatai Magyarország
gazdasági és társadalmi felemelkedéséért, 2016
A VOSZ elkötelezett a fenntartható gazdasági növekedés és a társadalom gyarapodása mellett, mindezt - a vállalkozások képviseletében - a gazdaságpolitika megkerülhetetlen tényezőjeként, az érintettekkel együttműködve lát sikeresen megvalósíthatónak.