Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2021. 06. 18., péntek
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2020. május 15.

Támogatások, hitelek, pályázatok az ITM gondozásában

Elindult az Újratervezés Program: május 11-22. között lehet jelentkezni az ingyenes, 8 hetes informatikai alapozó képzésre. Mától igényelhetőek a Széchenyi Kártya Program kedvezményes, új hitelei. 50 milliárd forint értékű felhívás a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása érdekében.

Elindult az Újratervezés Program: május 11-22. között lehet jelentkezni az ingyenes, 8 hetes informatikai alapozó képzésre

 

Az online program 8 hét alatt végezhető el, és naponta 2-6 óra elfoglaltsággal jár attól függően, hogy az adott személy mennyi időt tud tanulásra fordítani, illetve hogy milyen informatikai ismeretekkel rendelkezik. A program akár munka mellett vagy hétvégenként is elvégezhető. A kurzus vizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése az egyik feltétele annak, hogy a résztvevők 100%-os állami támogatással tanulhassanak tovább a programban elérhető IT-képzések egyikén. A jelentkezés bárki előtt nyitva áll, aki elmúlt 18 éves, rendelkezik saját számítógéppel, valamint internet eléréssel. Angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás. A jelentkezést követően a képzés 2020. május 25-én indul.

A programra 2020. május 15-én 9:00 óráig 35.200 fő jelentkezett. Csatoltan küldöm a tájékoztató anyagot szíves felhasználásra.

Jelentkezés: https://ujratervezes.nive.hu/

 

Mától igényelhetőek a Széchenyi Kártya Program kedvezményes, új hitelei

 

A koronavírus járvány ideje alatt különösen fontos a hazai kis- és középvállalkozások támogatása. Ennek érdekében a kormányzat új, kedvező hitelkonstrukciókat dolgozott ki a vállalkozások számára. A Széchenyi Kártya Program négy hiteltermékkel bővült:

A Hitelek a Széchenyi Kártya Programhoz csatlakozott hitelintézeteken keresztül igényelhetőek 2020. május 15-től, a hitelkérelmek intézésében a KAVOSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodái nyújtanak segítséget.

Csatoltan megküldöm az ITM és a KAVOSZ közös, termékkonstrukciókat is tartalmazó sajtóközleményét.

Regisztrációs irodakereső: https://www.kavosz.hu/irodakereso/

További információ: https://www.vali.ifka.hu/hu/loanproducts

 

50 milliárd forint értékű felhívás a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása érdekében

 

2020. május 14-től elérhető a magyar vállalkozások 99 százalékát kitevő mikro-, kis- és középvállalkozások számára hatékonyságnövelő, munkahelymegtartó támogatási program. A program különlegessége, hogy az 50 milliárd forint értékű fejlesztési forrásnak GINOP és VEKOP lába is van, így a Közép-Magyarországi Régió vállalatai is pályázhatnak a támogatásra.

A támogatási program keretében 9 főig munkavállalónként 1,5 millió, 10-49 fő között 1 millió, 50-249 fő között félmillió forint támogatásra pályázhatnak az 5-249 fő közötti vállalkozások. A támogatásintenzitás 70 százalékos, vagyis 100 forintnyi beruházáshoz az állam 70 forint támogatást ad. Gondolkodhatnak a vállalkozások nagyobb beruházásokban is, amihez nagyobb önrész szükséges. A támogatás formája feltételesen visszatérítendő támogatás, amelynek legnagyobb előnye, hogy a támogatás odaítélése után 100% előleghez juthatnak a kedvezményezett vállalkozások. 

A projektnek (legalább az összköltség 20%-áig) tartalmaznia szükséges:

·         Új eszközök, gépek beszerzése,

·         Automatizált termelési rendszerek fejlesztése, gyártási technológiák fejlesztése

Választható:

·         Információs technológia-fejlesztés (legfeljebb az összköltség 50%-áig).

·         Immateriális javak beszerzése (legfeljebb az összköltség 20%-áig).

·         Megújuló energiaforrást hasznosító és energiahatékonyságot növelő technológiák alkalmazása (legfeljebb az összköltség 50%-áig).

·         Infrastrukturális és ingatlan beruházás (beruházásra igen, vásárlásra nem) (legfeljebb az összköltség 50%-áig).

·         Képzés a https://vali.ifka.hu honlapon regisztrált szolgáltatóktól (legfeljebb az összköltség 20%-áig).

·         Tanácsadási tevékenység minősített tanácsadóktól (legfeljebb az összköltség 20%-áig).

·         Projekt-előkészítés (ingatlan beruházással kapcsolatos szakértői szolgáltatás) (legfeljebb 260eFt értékben, legfeljebb az összköltség 7%-áig).

·         Ingatlan bérleti díj, forgóeszköz (legfeljebb az összköltség 10%-áig).

·         Rezsi költség (legfeljebb az összköltség 1%-áig).

A pályázatok benyújtására a GINOP esetén május 29-től, a VEKOP esetén június első felétől van lehetőség.

 

GINOP 1.2.8-20:

https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-az-ginop-128-20-a-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-modern-zleti-s-termelsi-kihvsokhoz-val-alkalmazkodst-segt-fejlesztsek-tmogatsa-cm-felhvs

 

VEKOP 1.2.6-20:

https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-a-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-modern-zleti-s-termelsi-kihvsokhoz-val-alkalmazkodst-segt-fejlesztsek-tmogatsa-cm-vekop-126-20-kdszm-felhvs

 

Vissza a főoldalra