Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2021. 01. 18., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2020. június 15.

Kedvezményes hitelek, szuperkonstrukció és sok más vállalkozói lehetőség a kilábaláshoz (június 8-14.)

1.Újabb könnyítések a vállalkozói visszajelzések alapján a Széchenyi Kártya Programban

 

A Széchenyi Kártya Program új konstrukcióit az első tapasztalatok alapján még inkább a vállalkozások igényeire szabtuk, hogy minden igénylő a számára legkedvezőbb feltételeket jusson forráshoz.

A Széchenyi Folyószámlahitel Plusz és a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel 50-50% százalékos arányban lesz igényelhető.
A Széchenyi Folyószámlahitel Plusz a mikro- és kisvállalkozások esetében önállóan is igényelhetővé válik.
Bizonyos esetekben és meghatározott feltételek teljesülése esetén a korábban kedvezőtlen feltételek mellett felvett hitelek kiválthatóságára lehetőség nyílik a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz konstrukcióban

Részletek: https://www.kavosz.hu/

 

2.Tovább bővül a VALI-n elérhető képzések köre

 

A vállalkozások gyors, hitelek és közérthető tájékoztatása érdekében, kifejezetten a koronavírus-járvány okozta helyzettel összefüggő ügyekre létrejött Vállalkozói Információs Portál képzései folyamatosan bővülnek.

 

Az oldalon jelenleg 1882 képzés érhető el, köztük több mint 300 (részben) kedvezményesen vagy teljesen ingyenesen. Az oldalon szereplő képzések közül 531 elszámolható a GINOP 1.2.8-20 és VEKOP 1.2.6-20 felhívások keretében is, amellyel célunk, hogy a vállalkozások munkavállalóik képzésére és fejlesztésére lehetőséget teremtsenek, ezzel hozzájárulva a vállalkozás hatékonyságának növekedséhez.

 

Részletek: https://vali.ifka.hu/courses

 

 

3.Rendkívül nagy az érdeklődés a GINOP 1.2.8-20 és a VEKOP 1.2.6-20 „Magyar, High-tech és Zöld” szuperkonstrukcióra

 

2020. június 12-én 13:30 óráig a konvergencia-régióban 2743 vállalkozás mintegy 69 milliárd forint értékben nyújtott be pályázatot a 33 milliárd forintos keretre, míg a Közép-magyarországi régióban a 18 milliárd forint keretösszegű felhívásra 28,78 milliárd forint forrásigény érkezett 1157 vállalkozástól.

Tekintettel arra, hogy a vállalkozások kedvezően nyilatkoznak a felhívásokról, a többletigény ellenére sem kerül sor a pályázatok felfüggesztésére. Készek vagyunk arra, hogy a vállalkozások igényeinek felmérését követően a keretet tovább emeljük a közeljövőben. Célunk, hogy a vágyott beruházások megvalósuljanak, ezzel értéket teremtve a helyi közösségek és a nemzetgazdaság egésze számára a koronavírus-járvány utáni mielőbbi talpra állás érdekében.

Részletek: https://www.vali.ifka.hu/hu/page/palyazati-felhivasok

 

4.Június 15-től lehet jelentkezni a Zöld Nemzeti Bajnokok (GINOP 1.2.11-20) keretében előminősítésre az IFKA oldalán

 

A kormány kiemelt célja a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása. A vissza nem térítendő támogatás mértéke cégenként 20-100 millió forint, várhatóan 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. A felhívásra a jelenlegi tervek szerint a következő témák mentén nyújthatók majd be pályázatok: 1) Energiahatékonysági fejlesztéseket kiszolgáló hazai gyártók erősítése; 2) Egyszer használatos műanyag termékek kiváltása; 3) Vízfelhasználás hatékonyságának növelése; 4) Elektromobilitáshoz kapcsolódó hazai gyártók erősítése; 5) Másodlagos forrásból származó alapanyagot felhasználó gyártók támogatása.

 

A Zöld Nemzeti Bajnokok (GINOP 1.2.11-20) felhívás keretében jelenleg 3,85 milliárd forint forrás áll a vállalkozások rendelkezésére, ugyanakkor készen állunk arra, hogy a keretösszeget a vállalkozások igényeinek felmérését követően tovább emeljük. 

További információk a https://vali.ifka.hu/hu/page/palyazati-felhivasok menüpontban lesznek elérhetőek.

 

5.Folyamatos a jelentkezés a Magyar Multi Program minősített szakértői pooljába

 

A Magyar Multi Program szakértői szolgáltatóinak körébe olyan, többéves szakmai tapasztalattal rendelkező, elismert szakértői szolgáltatást nyújtó vállalkozások jelentkezését várjuk, amelyek négy területen – (1) műszaki, termék- és szolgáltatásfejlesztés, (2) marketing márka- és arculatépítés, (3) vállalati folyamat és humán erőforrás fejlesztés, továbbá (4) stratégiai és pénzügyi tanácsadás – biztosítsanak szolgáltatást a mikro-, kis- és középvállalkozások számára céljaik eléréséhez. A minősített szakértői rendszerben szereplő szakértők szolgáltatásainak igénybevételéhez több támogatási program, így a Magyar Multi Program is vissza nem térítendő forrást biztosít.

 

További részletek: https://mmp.ifka.hu/szakertoi-portal/

 

 

6. Rendszeres heti tájékoztatás a Gazdaságvédelmi Akcióterv végrehajtásáról

  

A Gazdaságvédelmi Akcióterv végrehajtásának aktuális állapotáról, az adott hét legfontosabb intézkedéseiről, illetve az aktuális kamarai visszajelzésekről Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár tart sajtótájékoztatót 2020. május 25-től minden hétfőn az ITM Sajtótermében. A következő tájékoztató időpontja 2020. június 15. (hétfő) 11:30 óra.

Vissza a főoldalra