Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2019. 07. 16., kedd
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü

Hírek

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat
A 2019-ben 16 éves „Muzsikál az erdő” összetett, összművészeti rendezvénysorozat, amely felöleli a művészetek rétegeit, a természet, a környezet megóvásának a fontosságát, a fenntartható életforma jelentőségét. Célja: az erdő és a természet, elsősorban a zene erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. Lehetőséget kínál a szabadidő aktív eltöltésére a térség lakói és az ide látogató turisták számára egyaránt. Népszerűsíti a magyar vidék különleges természeti adottságait, az erdőket, a helyi közösségek hagyományait, a helyi szellemi, kulturális értékeket, a klasszikus- és a népzenét, a környék képzőművészetét, a térség gasztronómiai hagyományait. A rendezvény közösségformáló erővel bír, kialakult törzsgárdával rendelkezik, szellemiségével a résztvevők nagymértékben azonosulni kívánnak. „A jövő útja a természettel való harmónia kialakítása. Fenntartható, boldog emberi lét csak úgy képzelhető el, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet és a kultúra-művészetek – harmonizáljuk.” (idézet: Szabó Lajos, „Muzsikál az erdő” főszervezőjétől).
Összefogás – a megmaradás alaptörvénye
Mintha egy középkori lovagi torna lenne készülőben. A péterfalvai Tisza Stadion gondosan nyírt zöld gyepét fehér sátortábor karéjozza. Ám bennük most nem nemes vitézek edzenek a bajvívásra, hanem a Kárpát-medence különböző részeiről az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Turul Expóra érkezett vállalkozások készülnek a bemutatkozásra, hívják fel termékeikkel, szolgáltatásaikkal magukra a leendő vásárlók és a majdani üzleti partnerek figyelmét. A középkori harci játékok hasonlatánál maradva; a nemzetközi kiállításon és vásáron igencsak változatos fegyvernemek mutatkoztak be, s a felvonuló csapatok száma is imponálóan magasra sikeredett a hazaiakkal együtt a Kárpáthazából több mint száz kiállító volt jelen.
VOSZ küldöttgyűlés: a vállalkozói érdek az első!
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a tegnapi napon tartotta éves rendes küldöttgyűlését. Tolnay Tibor, a szövetség tavaly megválasztott elnöke elsőként Demján Sándor egy évvel ezelőtti elvesztéséről emlékezett meg, méltatva a vállalkozói közösség erejét és összetartását, amely lehetővé teszi a szövetség további működését.
Összefoglaló a Kelet-Európa Üzleti Klub által szervezett Magyar - Belarusz Üzleti Fórumról Budapest, 2019. április 23-24.
A Kelet-Európa Üzleti Klub kezdeményezésére és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ), valamint a Belarusz Köztársaság magyarországi Nagykövetségének társ-szervezésével, több rendezvényből álló üzleti tanácskozásokat szerveztünk Budapesten. Április 23-án a belarusz üzletemberek (már Budapesten tartózkodó csaknem harmincfős csoportjának) részére konzultációval egybekötött előadást szerveztünk a magyar gazdaságról, magyarországi vállalkozási környezetről, kereskedelemfejlesztési infrastruktúráról. Ugyanaznap ezek az üzletemberek este a Nagykövetségen külön is találkozhattak a rendezvény magyar szponzoraival és a Klub, valamint a VOSZ képviselőivel.
1 2 3 4 5 ...