Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2017. 06. 23., péntek
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Üdvözöljük a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megújult honlapján! ______ A naprakész adózási információkat keresse a Vállalkozó Információs Portálon! ______

Hírek

Szerencsejáték
Uniós jogba ütközik az online szerencsejátékokra vonatkozó magyar szabályozás. A testület az Unibet keresetét vizsgálta. A máltai székhelyű fogadócég oldalait 2014-ben záratták be a magyar hatóságok.
Azonnal feketített a minimálbér nagy emelése
A minimálbér emelése miatt azonnal léptek a vállalatok, s jóval több embert foglalkoztatnak részmunkaidőben, mint korábban.
Szabadnapot kérek
Népszavazás lehet a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról, mert a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítette az erre irányuló népszavazási kérdést. ("Egyetért-e Ön azzal, hogy december huszonnegyedike munkaszüneti nap legyen?".) Az NVB határozata nem jogerős, azzal szemben 15 napig lehet jogorvoslattal élni a Kúriánál – tudtuk meg egy MTI közleményből.
"Attól, hogy bezárják a gimnáziumokat, még nem lesz jobb a magyar szakképzés"
Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az ATV beszélgetős műsorában kifejtette: nem véletlen, hogy most csúcsosodik ki a gimnáziumellenes hangulat, ám ez szerinte nem az oktatási intézmények hibája.
Vállalkozz Itthon Fiatal!: a beígért támogatásból még semmit sem láttak!
Kártalanítani kell a Vállalkozz Itthon Fiatal! kormányprogram résztvevőit - a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint. Egy hónapja derült ki, hogy többen hónapok óta fizetik a járulékokat a pályázat miatt alapított cégük után, de a beígért támogatásból még semmit sem láttak. Fejenként félmillió forintot bukhattak - a Pénzcentrum szerint. A kormány pályázati honlapja alapján eddig 14 fiatalnak fizettek ki támogatást.
Csúcson az üres álláshelyek száma
Ennyit ért az minimálbér emelése? Továbbra is keresik az eladókat a boltok: soha ennyi üres álláshely nem volt a kereskedelemben, de a nemzetgazdaságban sem. 2017 elején harmadával nőtt az üres álláshelyek száma a kereskedelemben. A foglalkoztatottak száma közben csökkent: nyelnek a kisboltok?
De mégis miért keresnek négyszer több pénzt külföldön?
Nagy szívfájdalom a magyaroknak, hogy jóval kevesebb pénzért dolgoznak, mint nyugaton. A választások előtt egy évvel egyre gyakrabban kerül szóba ismét a bérunió, vagyis hogy az unió minden országában egyforma fizetések legyenek. Ez azonban még jó néhány évig csak álom lehet.
1 2 3 4 5 ...