Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2020. 02. 22., szombat
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü

Hírek

Pályázati felhívás: "Álmodtam egy startupot magamnak"
SZELLEMI TULAJDON NEMZETI HIVATALA és MAGYAR VÉDJEGY EGYESÜLET PÁLYÁZATI KIÍRÁS KÖZÉPISKOLÁS DIÁKOK RÉSZÉRE. Részletek a letölthető pdf fájlokban.
Perlusz László: A kkv-k felzárkózását is ösztönzik az iparűzési adó tervezett változásai
A Nemzeti Versenyképességi Tanács IPA-javaslata a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások tömegei számára jelenthet jelentős könnyítést – mondta az Üzletemnek adott interjúban Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára.
Jön a zöldállamkötvény
ÉVÉRTÉKELŐ | A kormányfő szerint adócsökkentéssel vehető fel a kesztyű a lanyhulás ellen
Megtartotta alakuló ülését a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét)
Kedden, a háromoldalú érdekegyeztető fórumban öt szakszervezeti és öt munkáltatói szövetség, valamint a fővárosi önkormányzat képviselői foglalnak helyet.
A cégvilág erősen szorgalmazza az iparűzési adó reformját
Az újraszabályozáshoz az önkormányzatok véleményét is kikérik. Elkerülhetetlen az iparűzési adó szabályozásának korszerűsítése, de mielőtt a kormányzat a változtatási terveket véglegesíti, kikéri az önkormányzatok véleményét - hangsúlyozták a Világgazdaság által megkérdezett szakértők. Szerintük a tervezett módosítások az ország gazdaságának fejlődését, a versenyképesség javítását, a vállalkozások helyzetbe hozását szolgálják. A törvény megváltoztatását a piaci szereplők másfél évtizede szorgalmazzák, mert a jelenlegi szabályok egyes területeken megnehezítik a tervezett beruházásokat, a külföldi működő tőke Magyarországra hozatalát. A külföldi befektetők számára az iparűzési adó ráadásul egy nehezen értelmezhető tétel.
Meghalt Sárközy Tamás, a legendás jogászprofesszor
Rövid, súlyos betegség után, életének 80. évében meghalt Sárközy Tamás jogászprofesszor - tudatta a Magyar Jogász Egylet szerdán az MTI-vel. Az egylet többszörösen újraválasztott elnökét kedden érte a halál.
További elbocsátások jöhetnek a közszférában
A kormány továbbra is a bürokráciacsökkentés politikáját folytatja, célunk, hogy kizárólag csak annyian dolgozzanak a központi közigazgatásban, amennyire feltétlenül szükség van - közölte a Világgazdaság megkeresésére a Miniszterelnökség.
1 2 3 4 5 ...