Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2018. 09. 23., vasárnap
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2017. szeptember 25.

Prima Gála: ismét díjat kaptak a megye kiválóságai

Idén dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Universiade-győztes gátfutó, a békéscsabai Alföld Quartet, valamint a Belencéres Néptáncegyüttes tagjai vehették át a Békés Megyei Prima Díjakat. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Békés megyei szervezete által immáron tizenkettedik alkalommal megszervezett péntek esti gálán gazdára találtak a Békés Megyei Kiváló Mestere és Vállalkozója címek is, amelyet tíz, a saját területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakembernek adták át.

– Szinte elmondhatatlan, hogy tizenegy év alatt mennyi kincset, mennyi korábban felfedezetlen értéket ismerhettem, ismerhettünk meg Békés megyében a Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető-elnöke által életre hívott Prima-rendszernek köszönhetően – fogalmazott megnyitó beszédében Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke. Mint elmondta, történelmi pillanatot is megélhettek a pénteki gálán, hiszen a díjátadás során megvalósulhatott a nyitás a cigány társadalom felé. Egy másik, a megye szempontjából rendkívül lényeges kérdésre utalva kifejtette: „itt születtünk, itt dolgozunk, számunkra kihívás és feladat megmaradni Békéscsabán, Békés megyében.”

Az ünnepség első részében a Békés Megyei Kiváló Mestere és Békés Megyei Kiváló Vállalkozója elismeréseket adták át. Kiváló Vállalkozó-díjjal ismerték el Kovács Sándor, az Univerzál Zrt. gazdasági igazgatója és Tóth Lajos, a gyulai Tóth és Társa Recycling Kft. ügyvezető igazgatójának munkásságát, akiket a budapesti vállalkozók napján is köszöntenek majd. Kiváló vállalkozó címmel tüntették ki Árgyelán János gyulai méhészt, Ficsor Zoltán orosházi cukrászmestert, Hajdú Gyula szeghalmi vendéglőst, Földesi István kamuti mezőgazdasági vállalkozót, Hornok Julianna és Posztós István orosházi kertészeti kereskedőket, Medvegy Mihályt, a Hocz és Medvegy Kft. ügyvezetőjét és idősebb Ásós Géza békési építőipari vállalkozót.

Dr. Lovassy Tamás, a VOSZ Prima gálák koordinátora hangsúlyozta, ezek a programok megmutatják azt is, hogy a magyar szellemi, művészeti kultúra megőrzése milyen fontos ügy, s, hogy azon a vállalkozók összefogása mennyit lendíthet.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere beszédében kiemelte, rengeteg jelent, hogy a kitüntetett vállalkozók szerénységükkel nem a reflektorfényt keresik, hanem arra törekednek, hogy folyamatosan fejlesszenek, illetve új munkahelyeket teremtsenek. Külön szólt a Békés megyei vállalkozások települések életében betöltött szerepéről, és Békéscsaba élénk, sikeres sportéletéről.

Erőt, motivációt ad a további munkához az elismerés

Az ünnepség csúcspontjaként a Békés megyei Prima-díjak átadása következett. Elsőként dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Universiade-győztes gátfutó vehette át a kitüntetést. A kiváló békéscsabai sportoló úgy fogalmazott erőt és motivációt ad, hogy a pályán kívül is elismerik a munkáját.

Ezt követően az este folyamán is zenélő – a kamarazenei irodalom remekeit mind szélesebb körben megszólaltató – békéscsabai Alföld Quartet tagjainak adták át a Prima Díjat.

Szintén Prima-díjjal ismerték el a számos hazai és nemzetközi sikert elérő, szintén fellépő békési Belencéres Néptáncegyüttest, amely a Kárpát-medence és a megyei néptánc és népzene hagyományának megőrzését tűzte ki céljául.

 

Fotó: Lehoczky Péter
Forrás: https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/prima-gala-ismet-dijat-kaptak-megye-kivalosagai-1028945/

 

Hír6.hu Galéria:
http://hir6.hu/cikk_galeriak/170923_atadtak_a_2017es_Bekes_Megyei_Primadijakat_esemenyfoto/#photogallery-320060

Vissza a főoldalra