Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2018. 10. 22., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2017. december 19.

A VOSZ és a LIGA Szakszervezetek közös pályázata

GINOP-5.3.4-16-2016-00013

 

Legfőbb érték az ember - munkavédelem a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása ágazatban

 

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Széchényi 2020 program kertében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül közétette a „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése” tárgyú felhívást melyre a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége konzorciumi partnerség keretében sikeres pályázatot nyújtott be. A konzorcium a programban meghirdetett „számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása” nemzetgazdasági ágazatban a GINOP-5.3.4-16-2016-00013 azonosítószámon regisztrált pályázatával több, mint 33 millió Ft támogatásban részesült.

A projekt tevékenységeinek a megvalósítása 2017. november 1-től kezdődött. A fejlesztés eredményeként a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása ágazatban megvalósul a munkavállalók és munkáltatók célzott tájékoztatása a munkavédelemmel kapcsolatosan; fejlődik a munkavédelmi tudatosság; javul a munkáltatói és munkavállalói elkötelezettség.

A projekt célja a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásával foglalkozó ágazatra szóló komplex munkabiztonsági és munkaegészségügyi témájú tevékenységek megvalósítása országos szinten,a konvergencia régiókban, tájékoztató anyagok létrehozása és terjesztése, tematikus rendezvények, valamint a munkavédelem területén alapvető fontosságú szerepet betöltő munkavédelmi képviselők ágazatspecifikus képzési tananyagának kidolgozása, képzések lebonyolítása – kiegészülve egy, az ágazatot munkavédelmi szempontból részletesen feldolgozó kutatással.

 

A projektről bővebb információkat a www.liganet.hu oldalon a Projektek címszó alatt találnak.

 

 

 

 

 

Vissza a főoldalra