Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2020. 07. 11., szombat
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2019. október 07.

Új GINOP-felhívás: 2 milliárd forint modernizálódó kkv-knak

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása” című (GINOP-1.2.10-19) felhívás.

A felhívás célcsoportjába azon mikro-, kis- és középvállalkozások tartoznak, amelyek hozzáadottérték-növekedési vagy exportnövekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik. A támogatott beruházásnak olyan kapacitásbővítést kell eredményeznie, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, illetve javítja a technológiai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot – olvasható a felhívásban.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2 milliárd forint; a forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 50-400 db. Egy pályázó 5–40 millió forint támogatásban részesülhet. A támogatás visszatérítendő, de – az itt elérhető felhívásban foglalt feltételek részleges vagy teljes körű teljesülése esetén – részben vagy egészben vissza nem térítendő támogatássá módosulhat.

Önállóan támogatható új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, amely

egy meglévő létesítmény kapacitásának bővítését, vagy
egy meglévő létesítmény termékkínálatának a létesítményben addig nem gyártott termékekkel történő bővítését (diverzifikáció), vagy
egy meglévő létesítmény teljes termelési folyamatának alapvető megváltoztatását eredményezi (modernizáció).

A támogatási kérelmek benyújtása 2019. november 21. 9:00 órától 2020. február 13. 12:00 óráig lehetséges.

 

forrás: üzletem.hu

Vissza a főoldalra