Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2021. 08. 05., csütörtök
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2019. november 22.

Átadták a Prima díjakat Somogy megyében

Tizenharmadik alkalommal szervezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének somogyi szervezete a megyei Prima Díj átadót. A rangos és pénzjutalommal is járó elismerésre idén tíz főt, illetve szervezetet jelölt a kétévente más-más összeállításban működő, ötfős zsűri.

Szakály Sándor, történész, Demeter György, röplabdaedző és a Gyöngyfa Napközi Otthon képviselője vehette át a 2019-es Somogy Megyei Prima Díjat. A különdíjat ezúttal a Kapos Dynamic Sport és Szabadidő Egyesület érdemelte ki. A három Prima Díjas fejenként egy-egy millió forintot kapott, a különdíjast pedig kétszázötvenezer forinttal jutalmazták. Idén tíz Prima-jelöltre lehetett szavazni. A tizenharmadik alkalommal megszervezett gálának hétfő este adott otthont a Dorottya szálloda bálterme. Az ünnepi alkalomra színvonalas műsorral készültek a szervezők. Felléptek a Csiky Gergely Színház művészei, a Siófoki férfi dalkör, a Zenekedvelők kórusa, Gál Laura és Gregorovics Tamás, valamint a Somogy Táncegyüttes. Az est vendége volt Ihos József előadóművész.

 Követendő értékeket képviselnek a Primák

 Idén is átadták a Somogy Megyei Prima Díjakat. Az elismerést történész, sportoló és egy intézmény kapta, a különdíjat pedig egy sportegyesületnek ítélték oda. A gálaestnek a Dorottya Szálloda bálterme adott otthont.

Az idei megyei Prima Díjra jelöltek között volt a Kapos Dynamic Sport és Szabadidő Egyesület is. A szervezet elnöke, Csorba András a díjátadó előtt elmondta: örül, hogy jelölték őket az elismerésre. A tizenhárom éve működő egyesület önkormányzati támogatásból, pályázatból, illetve a szülők pénzéből tartja fenn magát, ezért hatalmas segítség lenne számukra az elismerés mellé járó anyagi támogatás. Hasonlóan vélekedett a jelölésről Demeter György is. Az országosan ismert röplabdaedző úgy véli: minden sportolónak és sportágnak hatalmas megtiszteltetés, ha valamilyen díjban részesülhet. Hozzátette: ha ő lenne az egyik nyertes, a pénzből a röplabda utánpótlást és a családját támogatná.

A 13. alkalommal megszervezett somogyi Prima Díj átadón Daxner Gábor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei elnöke elmondta: rendkívül gazdag Somogy tehetséges emberekben, akiket nem is olyan nehéz felkutatni, hiszen itt élnek közöttünk. A jelölteket és a gála közönségét Szita Károly polgármester is köszöntötte: egy közösség értékrendjéről sokat elmond, hogy kiket állít maga elé példaként. Hangsúlyozta: a megyei Prima Díj az egyik olyan elismerés a városban, amelynél ez az értékrend egyértelműen megmutatja a lényegét. Itt megjelenik a művészet, a kultúra, a tudomány, az együttműködés, a sportszerűség, a szolidaritás, a nemzeti hagyomány és az önbecsülésünket képező múlt ismeretének a vágya is. Ezek olyan értékek, amit a kaposváriak követni szeretnének - tette hozzá Szita Károly. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) arról beszélt: a tehetségek felismerése egy közösség mércéje is.

 A díjazottak

 Tíz jelölt versengett az idei Somogy Megyei Prima Díjért. A szakmai zsűri közülük választotta ki azt a hármat, akit érdemesnek találtak a Prima Díjra, egy jelöltről pedig a közönség szavazatai döntöttek. A Prima Díjat Szakály Sándor, történész, Demeter György, röplabdaedző és a Gyöngyfa Napközi Otthon kapta meg, a különdíjat a Kapos Dynamic Sport és Szabadidő Egyesület érdemelte ki. A Somogy Táncegyüttes is fellépett a gálán

 

 forrás: Somogyi Hírlap, Marosi Gábor gabor.marosi@mediaworks.hu, kaposvarmost.hu
 

Vissza a főoldalra