Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2020. 08. 13., csütörtök
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2020. április 29.

Infografikán mutatjuk a SZAKMAI VIZSGA időpontját és részleteit

Megszületett a döntés a szakmai vizsga részleteiről. Az írásbeli vizsgára 2020. május 25. és 2020. május 29. napja között kerül sor, míg a gyakorlati vizsga 2020. május 4. és 2020. június 15. között lesz.

A gyakorlati vizsgán – ha ez biztonságosan és a vészhelyzeti előírásokkal is összhangban megoldható és a vizsgázó teljesítmény-értékelésének feltételei biztosíthatóak – a vizsgaszervező javaslata és a vizsgabizottság döntése alapján készíthető részben vagy egészben vizsgaremek akkor is, ha annak lehetőségét a vizsgán megszerezhető szakképesítés szakmai- és vizsgakövetelménye nem tartalmazza.

A részben elkészített vizsgaremek befejezése, illetve a teljesen elkészített vizsgaremek bemutatása rövidített időkeretben történhet.

Ha suliban az “új munkarend” miatt nem lenne lehetőséged vizsgaremeket készíteni, de a szakmai- és vizsgakövetelmény előírja, akkor első körben a gyakorlati képzésedet folytató szervezet köteles – a gyakorlati képzés helyszínén – lehetőséget adni erre, ha ez nem megy, akkor más gyakorlati helyen kell megoldani. Ha egyik se jön be, akkor kapsz valami olyan feladatot, amivel igazolni tudod, hogy értesz a szakmádhoz.

 

forrás: szakmaverzum.hu

Vissza a főoldalra