Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2017. 10. 16., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Üdvözöljük a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megújult honlapján! ______ A naprakész adózási információkat keresse a Vállalkozó Információs Portálon! ______
Ők a vasi Primák
Átadták a Vas megyei Prima Díjakat! A tíz kategóriajelölt közül hárman – Erdélyi János filmrendező, dr. Bátor György osztályvezető főorvos és Földesi János népzenész – kapták meg a nettó egymillió forinttal járó Prima-díjat.
Átadták a Somogy megyei Prima-díjakat.
Az idei évben a díjat és az egymillió forintos jutalmat Németh Ildikó, a Kaposvári Területi Vérellátó főorvosa, Turi Endre, a Somogy Táncegyüttes koreográfusa, néptáncpedagógus és Gosztonyi Zoltán fafaragómester, népi iparművész kapta. A közönségdíjat az Ametiszt Tánccsport Egyesületnek ítélték oda. Ők az ezüst égre törő íjász szobrocskán túl 250 ezer forintos jutalmat kaptak.
Sikeresnek ítélték a hatéves bérmegállapodást a szociális partnerek
Budapest, 2017. október 12., csütörtök (MTI) - A kormányzat, a szakszervezetek és a munkaadók is sikeresnek ítélték a hatéves bérmegállapodást a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) monitoring bizottságának első őszi ülésén csütörtökön. A december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról azonban parázs vita alakult ki.
Mennyit nőhet a nettó fizetés és a nyugdíj 2018-ban? - Ez zajlik a háttérben
Kiszivárogtatott információk szerint a kormány azt tervezi, hogy októbertől újratárgyalja a szociális partnerekkel tavaly megkötött bérmegállapodást, illetve a járulékcsökkentési ütemtervet. A legnagyobb érdekképviseletek azonban eddig semmilyen jelzést nem kaptak a kabinet szándékairól. Ráadásul a szakszervezetek és a munkáltatók egymástól eltérő irányban változtatnának a programon - amennyiben ezt a kormány kezdeményezi - ami pedig mind egyszerre kivitelezhetetlennek tűnik. Idén még a nyugdíjak is szóba kerülnek a VKF ülésein.
A VOSZ szerint leépítés lehet a bérfejlesztés ára
A fogyasztói árak emelésével, a beszállítói tarifák letörésével, a beruházások elhalasztásával, üzletbezárásokkal, gyengébb színvonalú kiszolgálással reagálnának a multinacionális láncok arra, ha a munkavállalók több bért követelnek – jelentette ki a Magyar Időknek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Dávid Ferenc. A Munkástanácsok szerint azonban változtatni kell, mert a nemzetgazdasági átlaghoz képest alacsonyak a keresetek.
Átadták az elismeréseket a Prima díj ünnepélyes gálaestjén Szolnokon
Idén szeptember 16-án, szombaton este került sor a Területi Prima Gálára.
Egyszerűbben vállalhatnának munkát a nyugdíjasok
Mind a munkaadói, mind a munkavállalói érdekképviseletek egyszerűsítenék a nyugellátásban részesülők foglalkoztatási szabályait - írta a Magyar Idők.
image/svg+xml