Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2017. 08. 20., vasárnap
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Üdvözöljük a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megújult honlapján! ______ A naprakész adózási információkat keresse a Vállalkozó Információs Portálon! ______
Konjuktúrajelentés 2017/2.
A világgazdaság és a magyar gazdaság helyzete és kilátásai 2017 nyarán. 2017/2
Rónai Egon és Dávid Ferenc beszélgetése
Téma a Tesco dolgozóinak sztrájkja és a Vállalkozz Itthon Fiatal program.
Turul Expo, Tiszapéterfalva
Negyedik alkalommal szervezte meg a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége (KMVSZ) Tiszapéterfalván a Csárda Parkban, a kárpátaljai mezőgazdasági és ipari kistermelők és kézműves-termékeket előállítók legnagyobb seregszemléjét 2017. július 15-én.
Bérszavazás
Az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, az Együtt és a Kétfarkú Kutya Párt is támogatja az állami cégvezetők bérének maximálásáról szóló népszavazási kezdeményezést - adta hírül az MTI július 31-én. (Jegyzetem írásakor a Jobbik és a DK álláspontját még nem ismertem.)
A VOSZ-főtitkár nagyon berágott az ellenzékre
Dávid Ferenc szerint az állami vállalati vezetőknek ugyanolyan jóknak kellene lenniük, mint a versenyszférában, ezért szerinte nem a jövedelmi oldalt kellene feszegetni, hanem a teljesítményit. Szerinte a bérplafon olcsó demagógia választási kampányban.
Nem jól képzi a közmunkásokat a kormány
Még intenzívebb és célirányosabb képzésre kell küldeni a közmunkásokat, különben sosem fognak tudni visszatérni a munkaerő piacra - mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. Pintér Sándor belügyminiszter egy írásbeli kérdésre adott válaszában írt arról, hogy 2016-ban 13 612 közmunkás vett részt a képzéseken, de csak 9,5 százalékuk, 1299 ember tudott elhelyezkedni versenyszférában, Dávid Ferenc szerint ez nagyon rossz eredmény.
Egyszerűbben vállalhatnának munkát a nyugdíjasok
Mind a munkaadói, mind a munkavállalói érdekképviseletek egyszerűsítenék a nyugellátásban részesülők foglalkoztatási szabályait - írta a Magyar Idők.
image/svg+xml
 
A VOSZ célkitűzései és javaslatai Magyarország
gazdasági és társadalmi felemelkedéséért, 2016
A VOSZ elkötelezett a fenntartható gazdasági növekedés és a társadalom gyarapodása mellett, mindezt - a vállalkozások képviseletében - a gazdaságpolitika megkerülhetetlen tényezőjeként, az érintettekkel együttműködve lát sikeresen megvalósíthatónak.