Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2018. 12. 19., szerda
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben, örömökben gazdag új évet kívánunk! #BÚÉK2019
Hírek
2017. október 16.

Ők a vasi Primák

Átadták a Vas megyei Prima Díjakat! A tíz kategóriajelölt közül hárman – Erdélyi János filmrendező, dr. Bátor György osztályvezető főorvos és Földesi János népzenész – kapták meg a nettó egymillió forinttal járó Prima-díjat.

A vasi VOSZ az elsők között csatlakozott a Demján Sándor által útnak indított országos Prima Primissima-kezdeményezéshez: szombaton este a WSSz nagyszínpadán tizenharmadik alkalommal köszöntötték a Vas megyei Primákat.

„A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé”, hangsúlyozta köszöntőjében Szárnyas János, a Vállalkozók Országos Szövetsége vasi szervezetének elnöke. Az idén is a legszélesebb körben fogtak össze a megye vállalkozói, hogy sikeresen megszervezhessék ezt a nagy hagy hagyományokkal bíró eseményt, amelynek az utóbbi években a Weöres Sándor Színház ad helyet. Pócza Zoltán, az est házigazdája a közönség soraiban külön köszöntötte mások mellett Ágh Péter országgyűlési képviselőt; dr. Hende Csabát, az Országgyűlés alelnökét, országgyűlési képviselőt; dr. Kovács Györgyit, a vasi kormányhivatal szombathelyi járási hivatalának vezetőjét, dr. Kondora Bálintot, a vasi közgyűlés alelnökét, dr. Puskás Tivadar polgármestert; dr. Lovassy Tamást, a VOSZ elnökségében a megyei Prima-gálák főkoordinátorát, a vasi kamarák képviselőit. A gálán részt vettek a vasi városok polgármesterei – és természetesen azok a vállalkozók, akiknek támogatása nélkül a díjátadó nem jöhetett volna létre.

A hagyományok szerint elsőként az év kitüntetett vállalkozóival ismerkedhetett meg a közönség: a Szombathelyi Médiaközpont által forgatott kisfilmek (miniportrék) levetítése után maguk a díjazottak is színre léptek. „Az év kereskedője Vas megyében” díjat Juhász Tibor nyerte el, „Az év minőségellenőre Vas megyében” címet Karakó László birtokolhatja.

„Az év vállalkozója” díjakat decemberben Budapesten adják át, de a vasi várományosokat már most személyesen köszöntötték. Ők azok: Sipos Gábor (a Sipos Autóház ügyvezetője), Simon Gábor (a Simon Belsőépítész Kft. vezetője) és Komonczky István vállalkozó.

A vasi VOSZ két éve megalapította az ifjúsági Prima-díjat (ezzel is követve az országos hagyományt). A két ifjúsági Prima-jelölt közül a Vas Népe közreműködésével a közönség szavazhatta meg a nyertest. 2017. vasi ifjúsági Primája tehát: Fodor Máté énekes-zeneszerző (a Soulwawe frontembere).

A megyei Prima-díjasokat kezdetben – az országos menetrendhez hasonlóan – három-három kategóriajelölt közül választották ki, a különbség annyi volt, hogy a megyei Primákon kevesebb kategóriát állítottak föl. Újabban azonban a megyei Primákat is tíz kategóriában indítják, azonban minden kategóriának egyetlen jelöltje van: ők már Primák. A tíz kategóriajelölt közül hárman nyerik el a nettó egymillió forinttal járó Prima-díjat. Az idei vasi Primák tehát: Erdélyi János filmrendező, dr. Bátor György főorvos, a Markusovszky kórház szemészeti osztályának vezetője és Földesi János népzenész.

A megyei Prima-előkészületekhez kezdettől hozzátartozik a közönségszavazás, amelyet az idén is a Vas Népe közreműködésével bonyolított le a VOSZ. Lőrincz-Farkas Eszter, a lap főszerkesztője jelentette be az idei Prima közönségdíjasát, megjegyezve, hogy az idén visszatért a Vas Népe egy megszakadt hagyományhoz: nemcsak az online, hanem a nyomtatott felületen is szavazhattak az olvasók kedvenc Prima-jelöltjükre. Mint a főszerkesztő hangsúlyozta: a döntés jónak bizonyult. A hétezer szavazatból a legtöbbet a sport kategória jelöltje, Kiss Zsolt kapta – ő a megyei Prima 2017-es közönségdíjasa.

A megyei Prima-gálát ezúttal tánc, vers, zene színesítette. A fellépők és a műsorszámok szokás szerint kapcsolódtak egy-egy jelölt tevékenységéhez. A Prima-gálát fogadás zárta: a kulturális, tudományos, művészeti élet és a vállalkozói szféra képviselői fehér asztal mellett folytatták azt a párbeszédet, amelynek megerősítése és fönntartása a Prima-kezdeményezés alapvető célja és értelme.

Vissza a főoldalra