Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2019. 03. 25., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2018. május 28.

Akár 500 ezerrel több embert is lehetne foglalkoztatni a versenyszférában

Gyors béremelést, és a külföldön dolgozók hazacsábítását is sürgeti a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László szerint 500 ezer fő van a magyar munkaerőpiacon, akiket a versenyképes vállalatok foglalkoztathatnának. A VOSZ főtitkára szerint ugyanakkor nem szabad erőltetett menetben emelni a minimálbért, és egyebek mellett munkakörülmények javításával azért kell tenni, hogy a még Magyarországon élő munkavállalók itthon maradjanak.

Hallgassa meg az alábbi linken:
http://www.klubradio.hu/data/files/davidferenc_gazdasag.mp3

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Portfoliónak beszélt arról, hogy szerinte az észt példán keresztül meg kell valósítani a közszféra digitalizációját, ezzel együtt pedig jelentősen csökkenthető a közszféra mérete is. Parragh László nem aggódik az uniós források esetleges csökkenése miatt, és - mint mondta - ha valami nem roppan össze a világban, akkor idén és jövőre 4% felett növekedhet a magyar gazdaság.

A versenyképesség fejlesztése mellett fontos a működőképesség fenntartása is – erről már a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára beszélt a Klubrádiónak. Dávid Ferenc szerint ahhoz, hogy a teljes magyar gazdaság munkaerő megtartó ereje nagy legyen, nemcsak az erősekre kellene gondolni, hanem a hátrányos helyzetű cégekre is.

A szakember arról is beszélt, hogy a külföldön dolgozók bérszínvonalbeli különbségek mellett munkakörülmények és az előmeneteli rendszer miatt hagyták el Magyarországot. Hozzátette: szerinte nem hazacsábítani, hanem megtartani kell a magyar dolgozókat. 

Azt viszont Dávid Ferenc is úgy gondolja, hogy a közszférából a következő években több százezer munkavállalót át lehetne vinni az üzleti szférába, ahol akár többet is kereshetnének.


forrás: Portfolio/Klubrádió

Vissza a főoldalra