Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2019. 05. 25., szombat
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2018. szeptember 19.

Készfizető kezességvállalással Vállalkozása sikeréért!

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. – az MFB-csoport tagjaként – a Magyar Állam, a kereskedelmi bankok és takarékszövetkezetek tulajdonában álló (a bankokkal azonos státuszú) pénzügyi vállalkozás, amelyet 25 évvel ezelőtt azért hoztak létre, hogy készfizető kezességvállalásával hitelfelvételhez segítse azon mikro-, kis- és középvállalkozásokat, akik a hitelintézetektől nem, vagy nem az általuk igényelt összegben kapnának hitelt – a hitelintézetek által elvárt fedezet hiányában vagy az alacsonyabb hitelképességi besorolásuk miatt. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. (továbbiakban: Garantiqa) kezességével már több, mint 400.000 alkalommal jutottak vállalkozások hitelhez működésük fenntartásához és fejlesztési elképzeléseik megvalósításához.

A Garantiqa közvetlenül a pénzügyi intézményekkel áll kapcsolatban, a kezességvállalási kérelmet is a hitelintézet nyújthatja be a Garantiqa részére. Azonban a Garantiqa legújabb kezdeményezésével közvetlenül a vállalkozásokat tervezi megszólítani.

2018 szeptemberében több mint 10 ezer vállalkozást keresett meg postai és elektronikus úton, hogy tájékoztassa őket arról, hogy nyilvánosan elérhető adatok alapján elvégezték az adott vállalkozás garanciaképességi vizsgálatát, amely eredményeként egy esetleges hitelfelvétel során a Garantiqa készfizető kezességvállalása bevonható.

Ez azt jelenti, hogy abban az esetben is juthat a vállalkozás finanszírozáshoz, ha a pénzügyi intézmény előírásainak megfelelő biztosítékokkal nem rendelkezik. Így akár dologi fedezet nélkül is kaphat a vállalkozás folyószámla-, forgóeszköz- vagy beruházási hitelhez működési vagy fejlesztési céljai megvalósításához.

A hitel visszafizetésének forrását természetesen vállalkozásának kell kigazdálkodnia: a Garantiqa a hitelhez jutást támogatja, a hitel visszafizetése a vállalkozás felelőssége, abban a Garantiqa nem vesz részt.

Amennyiben vállalkozása megkapta a Garantiqa levelét, a mellékelt, finanszírozó hitelintézet részére kiállított készfizető kezességvállalási szándéklevéllel forduljon bármelyik hazai bankhoz vagy takarékszövetkezethez, és - felajánlható fedezet híján is – érdeklődjön hitelfelvételi lehetőségeiről. Természetesen erre akkor is van lehetősége, ha az Ön vállalkozása most nem kapott személyre szóló megkeresést, mivel a Garantiqa szolgáltatásai egyaránt elérhető bármelyik mikro-, kis- és középvállalkozás részére, legyen az egyéni vállalkozó vagy társas vállalkozás. A hitelfelvétel és az ahhoz szükséges készfizető kezességvállalás igénylésének további teendőiről, feltételeiről a vállalkozás által választott hitelintézet ügyintézőjétől tud teljes körű tájékoztatást kérni.

A Garantiqa-ról és a készfizető kezességvállalás feltételeiről a társaság honlapján (www.garantiqa.hu) részletesen tájékozódhat. Amennyiben bármilyen kérdése van, azt felteheti az info@garantiqa.hu e-mail címre írt levélben, vagy a Garantiqa Ügyfélszolgálatán a +36-1-444-0123 telefonszámon.

Vissza a főoldalra