Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
Bács-Kiskun megye
Ha szeretne visszatérni az országos oldalra, kattintson a logóra
2022. 08. 15., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2017. október 30.

Idén 12. alkalommal rendezi meg a VOSZ a megye legrangosabb társadalmi eseményét

A Megyei Prima Díj folyamatosan teret hódít Kecskeméten és a megyében egyaránt, a nagysikerű gála évről évre népszerűbb a nagyérdemű közönség között. Több száz jelölt közül tíz kategóriában hirdetnek győzteseket, amelyből 3 fő veheti át a Prima Díjat, és az azzal járó 1-1 millió forintot.

Kizárólag a teljesítmény számít
A VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) Bács-Kiskun Megyei Szervezete immáron 12 éve rendezi meg az országos Prima Primissima mintájára a Megyei Prima Díjátadó Gálát. Célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példa értékű lehet mindannyiunk számára. A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

Út a kitüntetésig

Szeptember elején Weninger Richárd, a VOSZ megyei elnöke felkéri minden tagvállalatát, a megye polgármestereit, vállalat vezetőit, és a közszféra vezető képviselőit, hogy jelöljenek olyan megyei kiválóságokat a díjra, akikről úgy érzik megérdemelnék az elismerést az alábbi
kategóriák egyikében: Magyar Irodalom, Magyar Színház- és Filmművészet, Magyar Képzőművészet, Magyar Tudomány, Magyar Oktatás és Köznevelés, Magyar Építészet és Építőművészet, Magyar Sajtó, Magyar Sport, Magyar Népművészet és Közművelődés, valamint Magyar Zeneművészet. Az elmúlt időszakban több, mint ezer jelölés érkezett elbírálásra, a jelölt lehet egy személy vagy alkotói csoport/közösség/egyesület.

A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki a kategóriagyőzteseket. Ők a megyében az adott terület legjobbjai, és egyben közölük kerülnek ki a Prima Díj nyertesei. Ekkor indul a közönségszavazás, amelyben mindenki részt vehet, a www.primadij.hu weboldalon. Az elnökség szakmai stáb bevonásával dönti el, hogy a kategóriagyőztesekből melyik három életpálya, munkásság kapja a háromszor 1 millió forintos Megyei Prima Díjat a gálaesten, ahol még kiderül a közönségszavazás eredménye is,
mely további fél millió forint jutalommal jár.

Vissza a főoldalra