Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
Bács-Kiskun megye
Ha szeretne visszatérni az országos oldalra, kattintson a logóra
2022. 08. 15., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2018. október 19.

Elrajtolt a megyei Prima díj közönségszavazása a neten

10 példakép, 10 értékes életút és 10 példamutató munkásság – megvan az idei év megyei Prima díj jelöltjeinek névsora. A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöksége nyilvánosságra hozta annak a 10 kategória-győztesnek a nevét, akiket a közösség az idén a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport valamely területén végzett tevékenységükért kifejezetten példaértékűnek ítélt meg.

A szeptember óta folyamatosan zajló jelölések során beérkező több száz javaslat közül került kiválasztásra a meghirdetett 10 kategória 1-1 nyertese. Ők már valamennyien győztesek, hiszen a szakterületükön az idei évben a közösség az ő munkájukat és tevékenységüket tekintette kiemelkedőnek és példaértékűnek. Közülük fog kikerülni a 2018. évi 3 megyei Prima díjas és a nagyközönség által online szavazás útján kiválasztott közönségdíjas.

Íme, a 10 kategóriában győzelmet aratott személyek névsora:

Magyar irodalom: Lezsák Sándor – költő, drámaíró (Lakitelek)
Magyar színház- és filmművészet: Danyi Judit – színművész (Kecskemét)
Magyar képzőművészet: ifj. Kunhegyesi Ferenc – festőművész (Kiskőrös)
Magyar tudomány: N. Kovács Zita – művészettörténész, főmuzeológus (Baja)
Magyar oktatás és köznevelés: Kiss Róbert – középiskolai mestertanár (Kecskemét)
Magyar építészet és építőművészet: Borbély Lajos – építész (Kecskemét)
Magyar sajtó: Balogh Andrea Johanna: egészségügyi szakújságíró és menedzser, kommunikációs szakértő (Kecskemét)
Magyar sport: Csontos Piroska (Piró) – atléta, paralimpikon (Kiskunfélegyháza)
Magyar népművészet és közművelődés: Zsigóné Kati – népi iparművész (Kecskemét)
Magyar zeneművészet: Gerhát László – zongoraművész, karmester (Kecskemét)

 

A VOSZ megyei elnöksége nagy szerepet szán a széles nagyközönségnek azáltal, hogy a www.primadij.hu internetes oldalon közönségszavazást indít el, melynek célja, hogy kiderüljön, ki a 10 kategória-győztes közül a közönség kedvence. A mintegy 3 héten át tartó szavazás mától veszi kezdetét. A fent említett weboldalon megtalálható a 10 kategória-győztes neve és munkásságának bemutatása, hogy ezzel is megkönnyítsék a szavazók dolgát. Szavazni akár naponta is lehet, hiszen, ha biztosra akarunk menni, hogy kedvencünket valóban célba juttatjuk, akkor a szavazás időtartama alatt minden nap leadhatjuk rá egyszer a voksunkat.

A tét nem kevesebb, mint fél millió forint, amely összeget a közönségszavazás nyertese a novemberben megrendezésre kerülő nagyszabású megyei Prima díjátadó gála keretein belül vehet majd át. Ugyancsak ekkor kerül átadásra a fenti győztesek közül 3 személynek a 3 megyei Prima díj is, amelyek mellé a magas erkölcsi elismerésen túl 1-1 millió forintnyi pénzjutalom is jár.

 

 

Vissza a főoldalra