Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
Bács-Kiskun megye
Ha szeretne visszatérni az országos oldalra, kattintson a logóra
2022. 08. 15., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2019. április 04.

VOSZ Gazdasági Fórum a Bozsó Gyűjteményben

Immár hagyomány, hogy a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete minden évben megrendezi a VOSZ Gazdasági Fórumot. A Bozsó Gyűjteményben megrendezett eseményen a tagok, menedzserek és vállalkozók olyan témákban hallhattak előadásokat, mely mindannyiukat érinti, cégeik, vállalkozásaik munkájára hatással lehet.

Mielőtt az előadók megkezdték volna prezentációjukat, Weninger Richárd, a  VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke értékelte az elmúlt egy évet. Megemlékezett a tavaly elhunyt Demján Sándorról, aki elnökként több mint két évtizeden át volt lelke és motorja a szövetségnek. Kiemelte, az új elnökség felállt, és a VOSZ kész a történetet folytatni, tovább menni az úton. Beszélt a Prima Primissima díjról, bemutatták a megyei gálán készült filmet és a 2018-as megyei díjazottakat.

Az előadások sorát Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke kezdte, aki a "Bács-Kiskunban itthon vagy!" elnevezésű pályázat célját és eredményeit mutatta be a közönségnek. A program célja, hogy a  fiatalokat anyagi támogatással segítsék abban, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek. Ezzel pedig próbálnak a helyi vállalkozásokhoz is kapcsolódni, akiknek jól képzett szakembereket biztosítanak az ösztöndíj által. s ami a legfontosabb: teszik mindezt úgy, hogy erősítik a megyei fiatalok identitástudatát. Megmutatják, nem kell elköltözniük szülővárosukból vagy Bács-Kiskun megyéből, hiszen itt is számtalan lehetőség kínálkozik számukra. Rideg László kiemelte, a program sikeres volt, és céljuk, hogy a jövőben is folytatódjon. 

Világgazdasági és hazai gazdasági kilátások címmel Madár István, a Portfolio vezető elemzője tartott előadást.


Madár István a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett 1997-ben. 2013-ig az egyetem Gazdaságpolitika Tanszékének oktatója. Emellett 2000-től 2006-ig a Világgazdaság napilap újságírója, szerkesztője. 2006-tól a Portfolio vezető elemzője, rovatvezetője. 2016-tól a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docense. A Magyar Közgazdasági Társaság elnökségi tagja.

Mester Nándor, a Portfolió ingatlanpiaci vezető elemzője  "Régiós lakáspiaci trendek és ingatlanbefektetési lehetőségek" címmel tartott előadást, majd Perlusz László, a VOSZ főtitkára következett, aki a VOSZ három arcáról beszélt.  Őt követte F. Takács István, a [F2F] Coaching Stúdió vezető coacha és viselkedéselemzője, aki a mai fiatalok munkaerőpiaci szerepéről és helyzetéről adott elő. 

 

forrás: hiros.hu

Vissza a főoldalra