Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
Bács-Kiskun megye
Ha szeretne visszatérni az országos oldalra, kattintson a logóra
2022. 07. 02., szombat
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Az év vállalkozója 2015.
A vállalkozó neve
Albrecht János
Megye jelöltje
Veszprém megye
Cégnév
Albrecht Hús Kft.
Húsipar
1957-ben születtem negyedik gyermekként a családba. Balatonalmádiban jártam általános iskolába és ott töltöttem a gyerekkorom.

14 évesen egy kedves ismerősöm hatására döntöttem el, hogy a hús eladói szakmába fogok beletanulni. 1974-ben végeztem a szakiskolával, majd 1 évet töltöttem a veszprémi vágóhídon, hogy megtanuljam a hentes és húsfeldolgozói szakmát is.
1975-től a Pannonker Vállalatnál kezdtem dolgozni Veszprémben – mely akkor a Dunántúl legnagyobb kiskereskedelmi cége volt –, és városon belül majdnem a cég összes üzletébe besegítettem amolyan „jolly joker”-ként.

Még ebben az évben rám bízták egy kisebb üzlet vezetését néhány hónapra, ez nagymértékben elősegítette a fejlődésemet és kicsit más oldalról is megismerhettem az önálló munkát.

Amikor 1981-ben megnősültem, Veszprémbe költöztem. 1982-ben kezdtem vállalkozni, mikor a szakma mellett másodállásban, zöldség-gyümölcs kereskedő lettem a Balaton parton. Elsőként kaptam meg a mozgóárus engedélyt Veszprém megyében, erre rendkívül büszke vagyok.

Egy évvel később 1983-ban, megszületett az első lányom. Ugyanebben az évben egy kollégámmal és egyben barátommal kivettünk egy szerződéses üzlethelyiséget Balatonalmádiban a Pannonker Vállalattól, melyet sikeresen üzemeltettünk közösen sok éven keresztül. Annyira jó híre lett az üzletnek, hogy sokan még a megyeszékhelyről is leutaztak a Balaton partra, azért hogy nálunk vásároljanak. A sok munka közben a családom még egy fővel gyarapodott, 1985-ben megszületett második lányom is.

1991-ben felépítettem és megnyitottam első önálló húsboltomat Veszprémben, melyet a mai napig is eredményesen működtetek. A hentes üzlet mellett – feleségem segítségével –, 1994-ben megnyitottuk cukrászdánkat, majd 1996-ban belevágtam egy hotel éttermének az üzemeltetésébe is a Balaton parton, melyet 5 évig béreltünk sikeresen, két remek szakemberrel-baráttal együtt.

Ezek után 2001-ben, Veszprémben felépítettük 8 apartmanos (20 szobás) junior ifjúsági szállónkat, melyben eleinte egyetemisták szálltak meg, majd őket felváltották a dolgozó fiatalok. A szálló azóta is eredményesen működik.

Nagyobbik lányom 2012 nyarán visszaköltözött Veszprémbe és vele közösen megnyitottuk második hús üzletünket a városban. A húsvállalkozásom 1991 óta folyamatosan fejlődik, azóta kibővült a dolgozók létszáma – jelenleg 12 alkalmazottat foglalkoztatok a két üzletben –, valamint a bolti eladás mellett számos étterem és iskolai étkezde részére szállítunk friss és konyhakész termékeket.

Időm legnagyobb részét ennek szentelem a családom mellett.