Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2022. 05. 25., szerda
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2018. október 12.

MEGALAKULT A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA KOALÍCIÓ

Magyarország prominens cégeinek jelenlétében került aláírásra az a dokumentum, amely által megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció.

Balatonfüreden, az Infotér konferencia nulladik napján alakult meg a mintegy 70 magyar és nemzetközi céget, egyetemet, tudományos műhelyt, szakmai- és közigazgatási szervezetet magába foglaló Mesterséges Intelligencia Koalíció. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter köszöntőjében hangsúlyozta: a koalíció Magyarország válasza a mesterséges intelligencia által generált kihívásokra.

Emlékeztetett rá, hogy az előző három ipari forradalomhoz képest, most olyan géppekkel áll szembe az emberiség, amelyek  intelligensek, képesek döntéseket hozni. Felidézte, hogy erre a változásra hazánk gyorsan reagált az Ipar 4.0-val, illetve az 5G koalícióval, a folyamat következő lépése pedig a mesterséges intelligencia megjelenésének kezelése.


Az MI Koalíció alapítóinak szándéka, hogy közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányát és kereteit. A koalíció részt vesz Magyarország MI stratégiájának kialakításában,illetve az MI elterjedésével összefüggő társadalmi és gazdasági hatások elemzésében. Hamarosan munkacsoportokat hoznak létre, mely után megkezdődhet az igazi munka.
 
/T.D.
forrás: nice.hu

Vissza a főoldalra