Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2022. 05. 25., szerda
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2021. június 01.

Figyelemfelhívás a harmadik Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv és a második Árvízi Kockázatkezelési Terv vitaanyagokra

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az érintett államigazgatási szervek közreműködésével állítja össze a 2000/60/EK Víz Keretirányelv előírásai szerint a harmadik Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervet (VGT3). Szintén az OVF végzi a 2007/60/EK Árvízi Irányelv előírásai szerint az előzetes árvízi kockázatbecslés, veszély- és kockázati térképek, a kockázatkezelési tervek első felülvizsgálatát, azaz készíti a második Árvízi Kockázatkezelési Tervet (ÁKKT2-t).


Mindkét tervezési folyamat lényeges eleme a terv kéziratának publikálása, a nyilvánosság  bevonása. 

 

A VGT3 vitaanyag megtalálható a  http://vizeink.hu/wp-content/uploads/2021/05/VGT3_II_Vitaanyag.pdf  oldalon.

Az ÁKKT2  kidolgozásával  kapcsolatban dokumentumok   elérhetőek  a http://vizeink.hu/akk-elso-felulvizsgalata/   oldalon.  A  második  ütemben publikálásra kerülő kockázatkezelési  vitaanyagokról  a http://vizeink.hu/tarsadalmi-konzultacio/ oldalon tájékozódhat.

 

Kérjük, küldje meg észrevételeit  a  VGT3  vitaanyagával  kapcsolatban a http://vizeink.hu  honlapon a Mondja el véleményét menüpont alatt található űrlap segítségével vagy   közvetlenül   küldje  meg  a  vgt3@vizeink.hu e-mail-címre.

 

Kérjük,  küldje  meg  észrevételeit  az  ÁKKT2 vitaanyagával kapcsolatban a http://vizeink.hu/tarsadalmi-konzultacio/ honlapon a TÁRSADALMI KONZULTÁCIÓ oldal  alján  található  űrlap  segítségével vagy közvetlenül küldje meg az akk@vizugy.hu e-mail-címre.

 

Az  Ön/Önök véleménye különösen fontos számunkra, hiszen a vizeinket érintő változások életünk és környezetünk jövőjét mélyrehatóan érintik.

 

Kérjük, küldje meg véleményét, javaslatait, kérdéseit 2021. július 1-ig a vitaanyagokról.

 

Országos Vízügyi Főigazgatóság

Vissza a főoldalra