Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2022. 05. 25., szerda
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Koronavírus
2020. június 18.

Koronavírus hatásenyhítés: gyorsan kimerültek a keretek

A keretösszeg várható kimerülése miatt a kormány felfüggesztett két, a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítését célzó pályázatot.

A kérelmek befogadása 2020. június 19. (péntek) 10:00 órától átmenetileg szünetel

„A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című (GINOP-1.2.8-20) és
„A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” (VEKOP-1.2.6-20)

pályázatok esetében, mivel a beérkezett támogatási kérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet. (Előbbi a felzárkózó régiókban működő, utóbbi a közép-magyarországi vállalkozásokat célozza.)

Mindkét pályázaton 5 millió – 153,5 millió forint közötti támogatás igényelhető; a GINOP-felhívás keretösszege 33,3 milliárd, a VEKOP-felhívásé 18,8 milliárd forint. Az előbbinél 1300–1600, az utóbbinál 750–1000 támogatott kérelemmel számol(t) a kormány.

Mindkét felhívás elsődleges célja a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése a hazai vállalkozások (ezen belül is kiemelten a mikrovállalkozások) munkavállalói létszámának minél nagyobb arányú megtartásán, továbbá az egyes kkv-besoroláshoz és alkalmazotti létszámhoz illeszkedően elérhető támogatás révén megvalósuló fejlesztéseken keresztül. Kiemelt cél továbbá a hazai kkv-k termelékenységének növelése és technológiai megújulásának támogatása.

A támogatható tevékenység ennek megfelelően: „új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését”.

forrás: üzletem.hu

Vissza a főoldalra