Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
Nógrád megye
Ha szeretne visszatérni az országos oldalra, kattintson a logóra
2022. 08. 15., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2018. október 29.

XIV. Nógrád megyei Prima Díjátadó Gála

Immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Nógrád Megyei Príma-díj gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Nógrád Megyei Szervezete. Ezen alkalomból vállalkozói-, szakmai-, illetve príma-díjakat adtak át szombat délután szűkebb hazánk legjobbjainak a romhányi művelődési házban. Idén a Zente Ferenc Színház, Győry-Fáy Csaba plébános és Kolozsvári Grandpierre Miklós képzőművész vehette át a rangos elismerést.

A nagyszabású ünnepség két részből állt. Az első felében átadták az év vállalkozója-, a szakmai-, a Csillik Zoltán Emlékdíjat, valamint a T. Német László Partneri Nívódíjat. A gála második blokkjában pedig a Nógrád Megyei Príma-díjak találtak gazdára. A rendezvény elején Vezér Attila, a község polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően pedig átadták a Nógrád megye vállalkozóit megillető szakmai okleveleket, amely mellé minden kitüntetett megkapta Antal András megyei príma-díjas kerámiáját is.

Az év kézműves mestere Hava István, a rétsági Fűtőház Sörfőzde tulajdonosa lett, míg az esztendő vendéglátósának Gazsi Balázst és Vida Balázst, a rétsági Diablo Cukrászda alapítóit választotta a bíráló bizottság. Az év kereskedője díjat Halaj Ferenc, egyéni vállalkozó, az érsekvadkerti Halaj Tüzép tulajdonosa kapta meg. Az esztendő fémcikk gyártója kitüntetést pedig Deáky Árpád, a kétbodonyi Deáky Horgászcikk Készítő Kft. tulajdonos ügyvezetője érdemelte ki.

Nógrád megye társadalmi szerepvállalásáért idén Varga János, nyugalmazott tanár vehette át elismerést.

Az „Év vállalkozója- díjat” 1999-ben alapította a VOSZ vezetősége. Ez egy elnöki elismerés, amely nem jár pénzdíjjal. Minden esztendőben, az összes megyében két vállalkozás, vállalkozó kaphatja meg. A kitüntetettek a VOSZ Nógrád Megyei Szervezete elnökségének javaslatára, a VOSZ Országos Elnökségének határozata alapján Budapesten, a vállalkozók napján, december 7-én vehetik majd át oklevelüket. A romhányi ünnepségen csak az arra szóló meghívót nyújtották át számukra.
Az év vállalkozójának 2018-ban Tömösvári Szilviát, az alsópetényi Prónay- kastély vezetőjét, illetve Matthias Viessmann-t, a bátonyterenyei Viessmann Kft. tulajdonos ügyvezetőjét nyilvánították.

A Vállalkozók az Innovációért – Csillik Zoltán-díjat, amelyet a VOSZ Nógrád Megyei Szervezete 2010-ben alapított a kiváló szakember emlékére Tamási Gábor, a salgótarjáni Fa-Héj Kft. fiatal tagja kapta meg. A 2006-ban létrehozott, T. Német Lászlóról, a kiváló újságíróról elnevezett Nógrád Partner Nívó-díjat idén Olicsek Ádám, a balassagyarmati Ipoly Televízió és a Megafon rádió munkatársa érdemelte ki.

Mindezek után eljött a várva várt pillanat, amikor felfedték a megyei príma-díjasokat, amelyre három kategóriában – népművészet-közművelődés, oktatás-tudomány-köznevelés, illetve művészet – érkeztek be a különféle jelölések. A díjazottak kategóriánként, adómentesen idén is egymillió forintot, valamint egy üvegkompozíciót vehettek át.

Elsőként a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház kapta meg az elismerést. Az oktatás-tudomány-köznevelés kategóriában idén Győry-Fáy Csaba Nógrád, Diósjenő, Berkenye és Szendehely plébánosa vehetett át kitüntetést, majd Kolozsvári Grandpierre Miklós Honton élő képzőművésznek nyújtották át a príma-díjat. A zsűri úgy döntött, hogy a legnépszerűbb jelölt részére idén közönségdíjat is adományoz. 2018-ban ezt az elismerést, valamint az ezzel járó 250 ezer forintos díjat Bohács István nótaénekes vehette át.

GALÉRIA ide kattintva elérhető.

 

forrás: nool.hu
 

Vissza a főoldalra