Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2022. 08. 15., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü

GINOP-5.3.5-18-2020-00166

 

Kedvezményezett neve: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

Projekt címe: A Munka Jövője – Hogyan segíthetik a modern technológiai eszközök az emberi munka hatékonyságának növelését és a munkavégző képesség fenntartását?

Szerződött támogatás összege: 46 851 865 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.01.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.5-18-2020-00166

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében modellezzük és mérjük, hogyan segítheti a kollaboratív robot és exoszkeleton az emberi munka hatékonyságának növelését, és a munkavégző képesség hosszú távú megőrzését. Célunk, hogy megvizsgáljuk, hogyan lehet a legfontosabb erőforrásunk, az emberi munka hatékonyságát az innovatív, modern ipari technológiákkal növelni, és megőrizni.

Dokumentált mérésekkel feltárjuk, hogy egy adott munkakörben milyen módon lehet az innovatív technológiát alkalmazni az együttműködő cégeknél azokban a munkakörökben, ahol a dolgozó egészségkárosodásnak van kitéve (kényszerű testtartás, monotonitás, balesetveszély).

/ Melyek azok a munkahelyek, amit át lehet alakítani automatizálva robotra, illetve melyek azok, ahol az exoszkeleton használatával javul a munkavállalók egészségérzete./

A projektbe bevonni kívánt munkáltatók, munkavállalók részére tájékoztatást tartunk és megmutatjuk a kollaboratív robot és az exoszkeleton technológiák használatát adott munkakörökben.

Mérjük a munkakör átalakításból és a technológiai újítások bevezetéséből adódó hatékonyság változást és a bevont munkavállalók munkavégző képességének alakulását.

A projekt eredményeit feldolgozó dokumentumokban, információs online felületeken anonim módon hivatkozunk a résztvevő célcsoporttagokra. A tapasztalatok alapján a hiánypótló gyakorlati ismereteket, módszereket, megoldásokat feldolgozzuk és terjesztjük, kidolgozzuk az adott iparágra történő adaptálás lehetőségeit és annak hatását a munkaerőpiacra.