Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2022. 07. 02., szombat
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Az év vállalkozója 2015.
A vállalkozó neve
Jásdi István
Megye jelöltje
Veszprém megye
Cégnév
Jásdi Pince
Borászat
Borász, korábban diplomataként, közgazdászként dolgozott Párizsban és Budapesten. ​A Jásdi Pince tulajdonosa - feleségével -a borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen, 15 hektár területen.

Az épület 1998-ban 50 év állami gazdátlanságot követően, csaknem romokban került a Jásdi család tulajdonába. A klasszicista épületegyüttes és a 40 méter hosszú pince teljes és igényes felújításával egyidejűleg a legkorszerűbb szőlőfeldolgozó és borászati berendezések kerültek telepítésre.

A pincének a Balatoni Nemzeti Park a "2000. évben a Balaton-felvidék legszebb pincéje" címet adományozta 2000 szeptemberében.

Boraival számos kitüntetést nyert:

21 - regionális borversenyen nevezett - borból 16 érdemelt aranyérmes minősítést. A VINAGORA Nemzetközi Borversenyen, amely egyike a világ 8 legnagyobb megmérettetésének, a Jásdi Pince a magyar családi pincészetek közül az egyik legeredményesebbként 1 arany és 1 ezüstérmet érdemelt ki boraival. (A nevezett Chardonnay barrique bora, a fajta teljes magyar mezőnyében a legmagasabb pontszámot érte el.) Aztán egyre szebb eredmények következtek. A BORBARÁT Magazin szavazásán 2005-ben már másodszor választották a Jásdi Pincét a legnépszerűbb 12 magyar borászat közé. 

Írt egy könyvet is Szerenád a szőlőben címmel, amelyben megörökítette családi gazdaságuk illetve a birtok 200 éves történetét.
A Pannon Bormíves Céh elnöke, az „Olaszrizling – szerintünk” borászati program legutóbbi házigazdája volt, ahol az országból 20-30 borász - és boraik - találkoztak és alkottak véleményt erről az igazi hazai fajtáról.
„Olaszrizlinget kóstolni egy intellektuális kihívás”

Ma feleségével együtt igazgatja a birtokot, a jövőben a fiaira és majdan az unokáira is számít, hogy továbbvigyék a Jásdi Pincészetet.
 

8229 Csopak, Arany János u. 2.
Tel./ Fax: 87/446-452
E-mail: jasdipince@t-online.hu, jasdiborterasz@t-online.hu