Az OMÉK célja, hogy a kiváló minőségű magyar élelmiszereket bemutassák, illetve, hogy a magyar agrártermékeknek mind belföldön, mind külföldön megfelelő felvevőpiaca legyen. Több száz négyzetméteren ismerkedhetnek meg a szakmai résztvevők a hazai vállalkozások külpiacra lépését, a magyar termékek nemzetközi színtéren való minél szélesebb megismertetését végző AMC tevékenységével.
A pénteki szakmai program részeként Mátrai Zoltán, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Agrár Tagozatának elnöke beszélget Feldman Zsolttal, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkárával és Krisán Lászlóval, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójával.
Szombaton a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe lesz az egyik pódiumbeszélgetés témája, amelyen Mátrai Zoltán Papp Gergelyt, a NAK főigazgató-helyettesét kérdezi.
Vasárnap 11 órától a Kézműves Kiválóságok díjátadóját rendezik meg, amelyet 12 órától kóstoló követ. A 9 fős zsüri 6 órányi kóstolás után 130 termékből (mézekből és szörpökből) választotta ki az idei győzteseket.
A magyar vidék, a magyar hagyomány egy szeletét mutatja be az OMÉK, amelyen az idén is lesz termelői vásár. A szakmai programban az agrárgépészet és az élelmiszeripar számos konferencián szerepel, emellett szakmai fórumot biztosítanak az ágazat szereplőinek, hogy az agrárgazdaság aktuális kérdéseit megvitassák.