Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2018. 07. 17., kedd
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
„A cafeteria rendszer likvidálásáról beszélünk”
Bár a szakszervezetek és a munkaadók együttesen kérik, a kormány nem hajlandó engedni a cafeteria rendszer átalakítására vonatkozó terveiből. A béren kívüli juttatások közül jövőre csak a Szép Kártya maradna meg. A VOSZ főtitkára szerint ezzel nem átalakítják, hanem likvidálják az évtizedek óta működő gyakorlatot.
Új elnöke van a VOSZ-nak
A vállalkozói érdekképviselet Küldöttgyűlése a mai napon elnökévé választotta Tolnay Tibort, a szervezet társelnökét. Megbízatása a 2021. évi tisztújító Küldöttgyűlésig tart.
Kafetéria, bérek, munkaerőhiány
A Peronon Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára. (forrás Hír TV)
Vége a komédiának?
Csaknem hat évvel ezelőtt, 2012 novemberében - a néhai Népszabadság hasábjain „Finita la commedia?” című írásomban - már firtattam: „A kérdés az, hogy meddig komédiázik a magyar gazdasági kormányzat a több évtizedes múltra visszatekintő, méltán népszerű hazai cafeteria szisztémával? Tényleg megszületett már a „bölcs” döntés a béren kívüli juttatások megsemmisítéséről, vagy miután nyíltan eltörölni nem merik, a konstrukció lassú, sok szenvedéssel járó kivéreztetését választják?”
A diákmunkások se mentik meg a munkaerőpiacot
A diákok kevesek lesznek ahhoz, hogy orvosolják az országban tomboló munkaerőhiányt – vélték az általunk megkérdezett szakmabeliek. Noha a fiatalok nem tölthetik be az üres állások mindegyikét, de órabéremeléssel további tízezreket lehetne munkára fogni a főiskolai, egyetemi szektorokból – vélekedett egy iskolaszövetkezeti igazgató. A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége szerint a jelen piaci helyzetben kezdenek kifogyni a munkába bevonható emberekből.
Jelölési és pályázati felhívás
Év Vállalkozója díj, Megyei (Regionális) Év Vállalkozója díj, Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díj elnyerésére.
image/svg+xml
 
A VOSZ elkötelezett a fenntartható gazdasági növekedés és a társadalom gyarapodása mellett, mindezt - a vállalkozások képviseletében - a gazdaságpolitika megkerülhetetlen tényezőjeként, az érintettekkel együttműködve lát sikeresen megvalósíthatónak. Tartalom: Harminc éve a vállalkozók szolgálatában és BESZÁMOLÓ a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének 2017. évi tevékenységéről és a 2018. évi fontosabb célkitűzésekről