Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2022. 08. 15., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü

Dokumentumok

A VOSZ ETIKAI KÓDEXE
14/2022.(2022.04.21.) elnökségi határozat Az Elnökség „A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Etikai Kódexét” egyhangúlag elfogadja és a mai nappal hatályba lépteti.
Bérügyekben is szakmai párbeszédre van szükség!
A korábbi évek sikeres megállapodásai bizonyítják, hogy bár a gazdaság sok szereplőjének sokszínű véleménye fontos, de a formális bértárgyalások továbbra is a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek*, valamint a kormányzat kizárólagos részvételével az erre létrehozott platfromon (VKF) kell folyjanak. A reprezentatív munkaadói érdekképviseletek – az ÁFEOSZ-COOP Szövetség, az MGYOSZ és a VOSZ – nagyra értékelik a szakszervezetekkel és a kormányzattal folytatott korábbi háromoldalú egyeztetéseken elért konszenzusos eredményeket, és a bértárgyalásokat továbbra is a megszokott, magas színvonalú és szakmai megalapozottságú párbeszéd mellett kívánják folytatni. Károsnak tarjuk a politikai és hatalmi indíttatású, a munkaadói szervezeteket sértő, szakmaiatlan megnyilvánulásokat.
Az e-kereskedelem új Áfa-szabályai 2021. július 1-től One Stop Shop (OSS) Áfa-bevallás az e-kereskedelemben
2021. július 1-jétől az Európai Unió (EU) 27 tagállama a vállalkozók és a fogyasztók közötti, ún. B2C e-kereskedelmi tevékenységre vonatkozóan új Áfa-szabályokat vezet be. A 2021-es e-kereskedelem középpontjában az egyablakos ügyintézés (OSS), az egységes Uniós HÉA-bevallás bevezetése és a távolsági értékesítés küszöbértékeinek módosítása áll.
2021 . Területi Küldöttválasztó Gyűlések
Útmutató és nyomtatványok a 2021. évi Területi Küldöttválasztó Gyűlésekhez és a tisztújító Küldöttgyűléshez
1 2 3 4 5